Vágólapra másolva!
Immár hetedszer fut neki az MTV kuratóriuma az elnökválasztásnak, a pályázatokat január 20-ig lehet leadni. A köztévének tavaly március óta nincs megválasztott elnöke, azóta ügyvezető alelnök irányít.
Vágólapra másolva!

Kiírta a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára az újabb, sorrendben a hetedik pályázatot a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége szerdán - közölte az MTI-vel Balogh László, a testület elnökhelyettese. A jelentkezők január 20-ig adhatják le pályázatukat, a kuratórium elnöksége pedig január 29-én jelöl elnököt. Ha ez sikerül, a javaslatról még aznap dönthet a társadalmi szervezetek delegáltjaival kiegészült nagykuratórium.

Az elnökhelyettes szerint csak "minimális különbség" van a korábbi és a mostani pályázati kiírás szövege között. Balogh azt mondta: ő egy-két héttel későbbre tolta volna a határidőket, hogy "alapos munkák készülhessenek", de a pályázók így is a jövő évi költségvetés ismeretében dogozhatják ki elképzeléseiket.

A közszolgálati csatornának tavaly március óta nincs elnöke, azóta Medveczky Balázs ügyvezető alelnökként irányítja a tévét. Legutóbb szeptember elején zárult eredménytelenül elnöki pályázat.