Már a patikákba tart H1N1-vakcina

Vágólapra másolva!
Elkezdték kiszállítani a patikákba az új influenza elleni oltóanyagokat. A védőoltást legfeljebb 1930 forintért lehet árulni, a jövő héttől már kapható lesz.
Vágólapra másolva!

Megkezdte az új influenzavírus elleni oltóanyag kiszállítását a patikákba az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) - mondta szerdán az EKI főigazgatója, Kárpáti Zsuzsanna. A jövő héten így már a patikákban is elérhető lesz a védőoltás, amelynek gyógyszertári maximált ára 1930 forint. A maximált ár azt jelenti, hogy ezen összegnél többért nem, csak kevesebbért árulhatja a patika a készítményt.

Az Egészségügyi Minisztérium az intézetet bízta meg azzal, hogy nagykereskedőként működjön közre az oltóanyagok kiszállításában. Összesen kétmillió oltóanyag kerül a gyógyszertárakba, ezen felül négymillió adag térítésmentes vakcina a háziorvosokhoz. Mindenekelőtt a krónikus betegek, az egészségügyi dolgozók, a terhes nők és a két éven aluli gyermeket nevelők kaphatnak ingyen oltást. Az ingyenesen járó vakcinákat szeptember 29-én kezdték el kiszállítani.