Rendőröket cibált a Cozma-gyilkosság miatt keresett férfi

Vágólapra másolva!
Rátámadt a rendőrökre Székesfehérváron szerda éjjel az az autós, akit a Cozma-ügy miatt keresett a rendőrség. Az őrizetbe vett férfi valószínűleg részt vett a kézilabdázó Marian Cozma megölése előtt kitört verekedésben.
Vágólapra másolva!

Rátámadt a rendőrökre Székesfehérváron szerda éjjel egy autós, akiről később kiderült, az ügyészség a Cozma-ügy miatt keresi - írja a Független Hírügynökség.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a rendőrök éjszaka Székesfehérváron igazoltattak egy autóst, akinél nem volt igazolvány. Az általa bediktált adatok alapján a központi nyilvántartásban az adatokhoz tartozó fénykép nem hasonlított rá.

A rendőrök elő akarták állítani, a férfi ekkor megfogta a rendőrök ruháját, lökdöste őket. Végül a földre teperték, és bilincset raktak rá. A zsebéből előkerült egy zacskó, benne droggyanús fehér porral. Kiderült, hogy a Veszprém Megyei Főügyészség garázdaság miatt körözi. Őrizetbe vették, és eljárás indul ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt is.

A Független Hírügynökség szerint a 26 éves enyingi férfit a Cozma-gyilkosság miatt is keresték. Ezt az információt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon megerősítették, részletekről azonban nem tudtak beszámolni. A hírügynökség szerint a férfi azok között van, akik ott voltak a gyilkosság idején a szórakozóhelyen, és részt vettek a kézilabdázó Marian Cozma megölése előtt kitört verekedésben.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdázóját, a román válogatott tagját február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető játékostársai, Zarko Sesum és Ivan Pesic életveszélyes sérüléseket szenvedtek, műtéteken estek át, s hosszabb ideig kórházi ápolásra szorultak.

A Veszprém megyei rendőrség csütörtökön azt mondta a Magyar Nemzetnek: várhatóan decemberre zárják le az ügyet, vagy még később. A rendőrség egyelőre nem nevezi meg, ki szúrta le a sportolót, de három emberről vannak bizonyítékok, hogy részt vettek a gyilkosságban.