Újkígyóson is bevezetik a szociális kártyát

Vágólapra másolva!
Novembertől a Békés megyei Újkígyóson is bevezetik a szociális kártyát. Először kedden a monoki képviselőtestület hagyta jóvá a kártya bevezetését. A rendszer lényege, hogy a szociális segély egy számlára érkezik, felhasználni a kártya segítségével lehet, de csak az erre kijelölt helyeken.
Vágólapra másolva!

Novemberben bevezetik a szociális kártyát a Békés megyei Újkígyóson is - írta a Békés Megyei Hírlap. A kártyára utalják a különböző szociális segélyeket.

Szebellédi Zoltán, a város fideszes polgármestere azt mondta: a kártya bevezetésével kizárják annak a lehetőségét, hogy italra, cigarettára vagy játékgépekre költsék a pénzt. A novemberben életbe lépő új rendszer várhatóan több mint 300 embert érint. A vonalkódos kártyával csak a helyi boltban lehet majd fizetni. A kártyát kibocsátó cég a lappal azt közölte: Békés megyében további 15 település érdeklődött a kártya iránt.

A szociális kártya bevezetését elsőként kedden hagyta jóvá a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monok képviselőtestülete. A döntés szerint a szociális segély 60 százalékát kártyára utalja majd az önkormányzat, 40 százalékát pedig készpénzben kapják az érintettek. A monoki rendelet elfogadása előtt a szociális minisztérium államtitkára azt mondta: az Alkotmánybírósághoz fordul, ha bevezetik a szociális kártyát.

Az MDF csütörtökön közölte: felszólítja a parlamenti pártokat, hogy vegyék napirendre a szociális kártya országos bevezetéséről szóló határozati javaslatot. Az MDF által október 5-én benyújtott javaslat szerint a kormánynak meg kell teremtenie a szociális kártya országos bevezetésének feltételeit.