Európai pártokkal közös szövetséget alapított a Jobbik

Vágólapra másolva!
A francia Nemzeti Fronttal, az olasz Fiamma Tricolore-ral, a svéd Nemzeti Demokratákkal és a Belga Nemzeti Fronttal együtt a Jobbik is szerepel az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségének alapítói között.
Vágólapra másolva!

A Jobbik négy külföldi párttal közösen aláírta az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége létrehozásáról szóló megállapodást szombaton Budapesten - jelentette be Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke. Az egyezményt a Jobbik mellett a francia Nemzeti Front, az olasz Fiamma Tricolore, a svéd Nemzeti Demokraták, illetve a Belga Nemzeti Front írta alá.

Balczó Zoltán közölte: az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége "hivatalos, európai nemzeti szintű párttá" válik majd, amelyet várhatóan Belgiumban vagy Strasbourgban jegyeznek be. A Brit Nemzeti párt is jelezte csatlakozási szándékát, de egyeztetéseket folytatnak az osztrák Szabadságpárttal, valamint spanyol és portugál pártokkal is.

Balczó Zoltán szerint az esemény fő üzenete az, hogy az euroszkeptikus pártok nem Európa ellenesek. Szerinte az alternatíva egy olyan együttműködés, amely megfelelő mértékben tartja meg a nemzeti önrendelkezést.