Nem keresik tovább a koszovói határsértőket a Tiszán

Vágólapra másolva!
Befejeződött a kutatás a Tiszán elsüllyedt koszovói határsértőket szállító hajó túlélői után. Vélhetően több ember a folyóba veszett.
Vágólapra másolva!

Befejeződött a kutatás a Tisza magyarországi szakaszán az október 15-én Szeged alatt történt balesettel kapcsolatban, melyben vélhetően több koszovói ember veszett a folyóba - állt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján.

A speciális mentők szombaton sem találtak sem holttestet, sem az üggyel összefüggésbe hozható tárgyat. Vasárnap egy háromfős csoport még átkutat egy korábban már átvizsgált folyórészt, de ezzel az ő munkájuk is befejeződik. Az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerbiai partnerrel együttműködve nyomoz.

Október 15-én egy koszovói férfi két gyerekével kelt át a folyón, hogy Szerbiából illegálisan Magyarországra jusson. Eközben a gyerekek életveszélyesen kihűltek. A férfi későbbi kihallgatásán azt állította, hogy egy 15-18 tagú csoport akart átkelni a Tiszán, a többiek azonban a vízbe vesztek.

A speciális egységek kutyákkal, valamint szonár és radar segítségével keresték az esetleges holttesteket illetve a csónakot, eddig eredménytelenül. Azóta a Tisza magyar oldalán egy férfi, szerbiai oldalán pedig két női holttestet találtak. A két nő egyikéről kiderült, hogy a két gyermekével megmenekült férfi felesége.