Vágólapra másolva!
Mégsem építenek újabb parkolókat Budapesten, mert erre nincs pénz - közölte az RTL Híradó. A fővárosi önkormányzat még a Margit híd lezárása előtt ígérte meg, hogy több parkolót épít a belvárosban, hogy az autósok inkább a tömegközlekedést válasszák. Demszky Gábor főpolgármester szerint a belvárosban erre nincs szükség, külső kerületekben építenének parkolókat.
Vágólapra másolva!

A fővárosi önkormányzat még a Margit híd felújítása előtt azt ígérte, hogy P+R parkolókat alakítanak ki a híd környékén, hogy kisebb legyen a dugó. Úgy tervezték, hogy pár héten belül lesz legalább egy parkoló a Nyugati tér környékén. Az RTL Híradó információi szerint azonban nem lesz, mivel a belvárosi parkolókra nincs pénz. P+R parkolók épülnek, de csak a külső kerületekben.

A külső területeken 750 -1000 körül van azoknak a parkolóhelyeknek a száma, amiket rövid távon létesíteni akar a főváros - mondta Demszky Gábor. A főpolgármester az RTL Híradójának azt mondta, hogy a belvárosban nem tapasztal ilyen jelentős igényt. Demszky szerint ugyanis jól megoldották a forgalomelterelést, és nincsenek nagy dugók a városban.