Munkatársa szerint 66 millióért vette nyaralóját Gyurcsány

Vágólapra másolva!
80 millió forintért vásárolt nyaralót a Somogy megyei Kötcsén Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök - írja a Blikk. A lap szerint 240 négyzetméteres, 5 szobás nyaralóról van szó. Az információ forrását nem jelöli meg a Blikk. A volt miniszterelnök nem nyilatkozik az ügyben, egyik munkatársa szerint 66 millió volt a nyaraló.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő a Blikk szerint 80 millió forintért vásárolta meg Dés László zenész 240 négyzetméteres nyaralóját a Somogy megyei Kötcsén, az ötszobás nyaralóhoz hatalmas telek is tartozik. A lap nem jelölte meg az információ forrását. A Blikk megkereste Gyurcsány Ferencet, aki azonban nem reagált erre.

Az [origo] megkereste Gyurcsány Ferenc munkatársait, akik előbb azt közölték, nem kommentálják a hírt. Később Gyurcsány egyik névtelenséget kérő munkatársa azt közölte: a nyaraló valójában 66 millió forintba került, fele-fele részben vásárolta meg Gyurcsány és felesége, Dobrev Klára, az árat túlnyomórészt banki hitelből fedezték. Forrásunk azt állította, hogy a miniszterelnök vagyonnyilatkozatában feltünteti majd a kötcsei nyaralót.

Dobrev Klára az MTI szerint tavaly már megpróbált ingatlant venni Kötcsén. A volt kemping területére ajánlatot is tett, de végül nem tudta megvenni, mert az egyik szomszéd élt elővásárlási jogával.

Gyurcsány Ferenc 2008-ban leadott vagyonnyilatkozata szerint egy 50 négyzetméteres pápai lakás tulajdonosa, ebben édesanyja él. A kormányfőnek vagyonbevallása szerint nincs saját autója, nincsenek értékpapírjai és 2008. december 31-én nem volt olyan bankbetétje sem, amely meghaladta volna a hathavi képviselői alapdíj összegét. Tartozása nincs. Miniszterelnökként havonta másfél millió forintot keresett. Legnagyobb jövedelme az Altus Befektetési Zrt-től származik, amelytől tulajdonosi osztalékot kapott, 2008-ban összesen 114 millió forint értékben. A miniszterelnök az Altus részvényeinek 100 százalékát birtokolja, vagyonnyilatkozata szerint más cégben nincs érdekeltsége. Erről bővebben itt olvashat.