Elfogták a románok házát megdobáló tiniket Battonyán

Vágólapra másolva!
Két tizenéves több román állampolgár ingatlanját megdobálta Battonyán, a rendőrség elfogta őket. Garázdaság gyanúja miatt indult eljárás.
Vágólapra másolva!

Elfogott a rendőrség két fiatalt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy még a múlt héten Battonyán betörték egy román állampolgár tulajdonban álló ingatlan ablakát és gyalázkodó iratot tettek a ház postaládájába. A két tizenévest akkor fogták el, amikor egy másik házat is megdobáltak a településen - közölte az MTI-vel a rendőrség.

Szombat hajnalban a román állampolgárok postaládájukban egy rajzolt Nagy-Magyarország-térképet találtak, melyre valaki azt írta: "Ti szemét románok, nem volt nektek elég Erdély, még erre a kis megmaradt területre is betörtök?! Addig nem nyugszunk, míg a Kárpátokon belül románok fognak élni. Honvédelmi csoport".

Kedden egy újabb battonyai ingatlan ablakát törték be, ám a helyi rendőrőrs szolgálatban lévő járőre elfogta a helyszín közelében a két elkövetőt. A tizenéves helyi fiatalok ellen a két dobálás miatt garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást - közölte Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Karsai József, a város szocialista párti polgármestere és a térség országgyűlési képviselője korábban azt mondta az MTI-nek, hogy provokációnak tartja a dobálást, ilyen még nem fordult elő a városban. Kreszta Traján, az országos román önkormányzat elnöke, aki Battonya alpolgármestere is, azt mondta az MTI-nek, hogy elszigetelt, egyedi esetről van szó.