Vágólapra másolva!
Nem indít nyomozást az ügyészség a Székely Tamás egészségügyi miniszter feljelentése miatt. A miniszter a H1N1-vakcináról terjedő pletykák miatt tett feljelentést október elején.
Vágólapra másolva!

Elutasította az ügyészség Székely Tamás egészségügyi miniszter feljelentését. A miniszter az új influenza elleni vakcináról az interneten és a sajtóban terjesztett állítások miatt tett feljelentést október elején. A minisztérium úgy ítélte meg, hogy a H1N1-vakcináról szóló rémhírek terjesztése bűncselekményének minősül.

A miniszter többek között olyan állítások miatt tett feljelentést, melyek szerint az újinfluenza elleni szerekkel valójában chipet ültetnek az emberekbe, így akarják ellenőrzés alá helyezni az emberiséget (ezekről bővebben itt olvashat).

Az V.-XIII. kerületi Ügyészség elutasította a feljelentést. "A jelzett cselekmények sem a rémhírterjesztés, sem a közveszéllyel fenyegetés, sem a közveszélyokozás, sem pedig a törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás bűntettét, sem pedig más bűncselekményt nem valósítanak meg" - közölte a Fővárosi Főügyészség.