Újabb Tiszába fulladt menekültek holttestei kerültek elő

Vágólapra másolva!
Feltehetően a másfél hete menekültekkel felborult csónak újabb utasainak holtteste került elő a Tisza szerbiai szakaszán. Egy tíz év körüli lány és egy férfi holttestét kedden, egy másik férfiét szerdán emeltek ki a folyóból. A balesetet túlélő férfi és gyermekei már elhagyták az országot.
Vágólapra másolva!

Újabb holttesteket találtak a Tisza szerbiai oldalán - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Kikindai Rendőrségi Igazgatóság tájékoztatása alapján. A folyóból egy tíz év körüli lány és egy felnőtt férfi holttestét emelték ki kedden, szerdán pedig egy újabb férfit találtak, azonosításuk folyamatban van.

Feltehetően ők is annak a menekülteket szállító csónaknak az utasai voltak, amely október 15-én borult fel a folyón. A rajta ülők közül mindössze három ember - egy férfi és két gyermeke - tudott kikapaszkodni a partra. A többiek - a férfi vallomása szerint 15-18-an - feltehetően a folyóba vesztek.

A hatóságok korábban a magyar oldalon egy férfi, a szerbiai oldalon pedig két nő holttestét találták meg. (A menekültek sorsáról bővebben korábbi cikkünkben olvashat.)

Közben elhagyta az országot gyermekeivel az a koszovói férfi, aki október közepén a többi határsértővel érkezett Magyarországra a Tiszán - közölte a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szóvivője. Daragó Réka elmondta: a férfi lemondott a menekültkérelméről, mellyel megszűnt a jogszerű magyarországi tartózkodása. A férfi két gyermekével már el is hagyta a békéscsabai befogadó állomást.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Tuczakov Szilvána azt mondta, hogy a család kitoloncolása kedden megtörtént.