Külön Fradi-egységet állít fel a BRFK

Vágólapra másolva!
Külön nyomozócsoport vizsgálja a BRFK-n a szombati Fradi-meccsen és utána történt rendbontást. Legutóbb 2003-ban volt ilyen, amikor a Debrecen elleni meccs végződött botránnyal. A rendőrség bízik benne, hogy a kamerák képei alapján sikerül azonosítani az elkövetőket. A Népszabadság szerint a rendőrség titkosszolgálati módszereket is bevet.
Vágólapra másolva!

Belső vizsgálatra utasította a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) ellenőrzési osztályát Tóth Gábor budapesti főkapitány, hogy tisztázzák, kellő erővel biztosította-e a rendőrség a szombati, szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt FTC-Diósgyőr labdarúgó mérkőzést - írja a Népszabadság keddi száma (a meccsen és az az után történtekről részletesen itt olvashat).

A lapnak névtelenséget kérő rendőrök azt mondták, azért nem üldözték a meccs után a Népliget felé induló randalírozó szurkolókat, mert nem akarták őrizetlenül hagyni a klub székházát. Olyan információk jutottak el ugyanis hozzájuk, hogy egyes csoportok a székház elfoglalására készülnek. Ez azt a feltételezést erősíti, hogy a szombati balhé nem spontán volt, hanem arra előre felkészültek.

A BRFK-n a történtek miatt ismét felállítják a Fradi-nyomozócsoportot, amely legutóbb 2003-ban, a szintén botrányos véget ért FTC-Debrecen meccs után működött. Akkor a felvételek alapján sikerült több garázdát is azonosítani és felelősségre vonni. A Népszabadság úgy tudja - ezt a rendőrség nem erősítette meg -, hogy a BRFK titkosszolgálati eszközöket is bevet az elkövetők irányítóinak azonosítására.

A rendőrségnek a 2006-os őszi zavargások óta már van gyakorlata az utcai garázdaság elkövetőinek felderítésében - közölte a lappal a BRFK. A rendőrök munkáját segítheti, hogy a stadion kameráinak felvételei jobb minőségűek, mint korábban gondolták, illetve a helyszínen lévő rendőrök maguk is készítettek felvételeket a rendbontókról.