A Zene Rádió Zrt. is beperli az ORTT-t

Vágólapra másolva!
Valószínűleg pert indít az ORTT ellen a Danubius és a Sláger Rádió után a Zene Rádió Zrt. is. A céget azért zárta ki az országos rádiófrekvenciákért folyó versenyből a médiahatóság, mert irreálisnak ítélte az üzleti tervét.
Vágólapra másolva!

A mindkét országos kereskedelmi rádiós pályázatból kizárt Zene Rádió Országos Kereskedőház Zrt. is beperli valószínűleg a médiahatóságot - közölte a cég tulajdonos-ügyvezetője, Márton Dávid szerdán, nem sokkal azután, hogy aláírták a két nyertessé nyilvánított társaság koncessziós szerződését. "Fontolgatjuk, milyen módon tudnánk a kárigényünket érvényesíteni" - mondta Márton, aki a Rádió1 ügyvezetői állását elhagyva hozta létre szeptember közepén a céget. A Zene Rádió Zrt. ügyvezetője nagyon valószínűnek nevezte, hogy bírósághoz fordulnak.

Az ORTT a múlt szerdán úgy döntött, hogy a Sláger és a Danubius Rádió november 18-án lejáró műsorszolgáltatási jogosultságát két új cég, az Advenio és az FM1 kapja hét évre. Emiatt múlt csütörtökön - november 30-i hatállyal - lemondott tisztségéről Majtényi László, az ORTT elnöke. A döntést a két vesztes rádió, a Sláger és a Danubius is bíróságon támadja meg.

A Zene Rádió Zrt.-t azért zárta ki a versenyből az ORTT, mert irreálisnak ítélte a mindkét frekvenciáért versenybe szálló társaság üzleti-pénzügyi tervét. Majtényi a Zene Rádió kizárását is az általa súlyosan jogsértőnek tartott ORTT-döntések közé sorolta, amelyek szerinte veszélyeztették a verseny tisztaságát. Az ORTT leköszönő elnöke szerint az üzleti terv megalapozatlanságára hivatkozva más pályázókat is ki kellett volna zárni, a testület mégis benn tartotta ezeket. (A nyertes cégeknek adott kedvezményekről korábbi cikkünkben, itt olvashat részletesen.)