A Fővinform-szerződések miatt is feljelentést tett a BKV

Vágólapra másolva!
Feljelentést tett a BKV a Fővinform szerződései miatt, a vállalat szerint ugyanis feltételezhető, hogy jogosulatlanul használták és értékesítettek belső információkat. A közlekedési vállalat számos korábbi szerződése miatt tett rendőrségi feljelentést az utóbbi hetekben.
Vágólapra másolva!

A közlekedési információkat szolgáltató Fővinform szerződése ügyében is rendőrséghez fordul a BKV, amely az utóbbi hetekben több feljelentést is tett korábbi megállapodások miatt. "Feltételezhető a BKV adatbázisának jogosulatlan használata, illetve az abból szerzett információk jogosulatlan értékesítése" - áll a közleményben, amelyben a BKV bejelentette, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen "vagyon elleni bűncselekmény alapos gyanúja miatt".

A közlekedési vállalat további részletet nem közölt az ügyről. A Fővinformot a honlapja szerint még 1982-ben hozták létre, és a BKV-n belül működik, de információkkal lát el médiumokat is. A honlapon megadott telefonszámon azt közölték, hogy az ügyben nem tudnak felvilágosítást adni, a Fővinform vezetője pedig az MTI-nek azt mondta, hogy a belső vizsgálat lezárultáig nem nyilatkozik.

A BKV vezérigazgatója, Kocsis István szeptember végén tett először feljelentést a cég korábbi vezetése által kötött szerződései miatt, 101 vizsgált dokumentumról ugyanis azt állapították meg, hogy azok csaknem fele súlyosan előnytelen volt a cég számára. Ezek több mint félmilliárd forint kárt okoztak a BKV-nak - mondta korábban Kocsis. (Részletek ebben a cikkünkben.)