Bocsánatot kért az érettségit hazudó ózdi polgármester

Vágólapra másolva!
Benedek Mihály, Ózd MSZP-s polgármestere elismerte, hogy nincs érettségije, noha korábban azt állította, hogy van. Benedek közleményben kért bocsánatot, az MSZP ózdi szervezete viszont megvonta tőle a bizalmat.
Vágólapra másolva!

Nincs érettségije Benedek Mihálynak, Ózd MSZP-s polgármesterének, ezt Benedek szerdán közleményben ismerte el. "Nem tagadom, nincs érettségim, hibáztam, mikor azt állítottam, hogy van. Bocsánatot kérek mindazoktól, akiket megtévesztettem, tettemre nincs magyarázat. A személyemmel és vitatott döntéseimmel kapcsolatos minden felvetésre akkor fogok válaszolni, ha gyógykezelésem véget ér" - közölte.

Az MSZP ózdi szervezete kedden közleményt adott ki arról, hogy megvonják a bizalmat Ózd polgármesterétől. Döntésüket azzal indokolták, hogy elfogyott a település első emberének személyes politikai és erkölcsi hitele. Mint írják, több tényező utalt arra, hogy nincs meg az érettségi bizonyítványa, majd a vizsgálatok megállapították, hogy az általa megjelölt sközépfokú intézmény érettségi bizonyítványt nem adott ki. "Ennek ellenére Benedek Mihály polgármester személyi anyagában a 2002-ben feltüntetett érettségi számot felelőssége tudatában aláírásával igazolta. Ez a magatartás a polgármester úr szavahihetőségét kérdőjelezi meg, véleményünk szerint maradék erkölcsi tőkéjét is elfogyasztotta" - közölte az ózdi pártszervezet.