Saját kézbe veszi a kerékbilincselést Józsefváros

Vágólapra másolva!
A Centrum Parkolási Kft. helyett a jövőben a kerületi közterület-felügyelet végezheti a kerékbilincselést Józsefvárosban. Az önkormányzat azt reméli, így  évente 30 millió forinttal több pénzhez jut. A parkolási rendszerre kiírt pályázatot már korábban visszavonták.
Vágólapra másolva!

Felbontja a Centrum Parkolási Kft-vel kötött szerződést, és a jövőben maga oldja meg a tilosban parkoló autók kerékbilincselését a józsefvárosi önkormányzat - döntött csütörtökön a kerületi képviselő-testület. Az önkormányzat reménye szerint ezzel a döntéssel átláthatóbb lesz a rendszer, és nőni fognak a bevételek is. A közterület-felügyeletnél nyolc új állást hoznak létre és két járművet szereznek be, de a tervek szerint így is nyer az önkormányzat az új konstrukcióval.

"Eddigi bevételeink megduplázódásával számolunk, évente körülbelül 30 millió forinttal több fog Józsefvárosnál maradni, amelyet a köztisztaság javítására fogunk fordítani" - mondta az előterjesztő, Kocsis Máté fideszes alpolgármester. A önkormányzatot eddig a kerékbilincselésből származó bevételek harminc százaléka illette meg, a bevétel hetven százaléka a Centrumnál maradt, azaz az évi 100 milliós bevételből csak harminc millió forint folyt vissza az önkormányzathoz.

A képviselő-testület korábbi, októberi ülésén döntött arról is, hogy eredménytelennek minősíti a parkolás rendszer üzemeltetésére kiírt pályázatot. Józsefvárosban szeptember 24-vel lejárt a Centrum tízéves szerződése, az önkormányzat pedig csak december 31-ig hosszabbította meg a céggel kötött szerződést.