Még a héten dönt a VII. kerület Hunvald fizetéséről

Vágólapra másolva!
A héten dönteni fog az erzsébetvárosi képviselőtestület arról, kapjon-e továbbra is fizetést az ingatlanügyek miatt előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György polgármester. Az MSZP továbbra is utalná a pénzt, a Fidesz ellenzi a javadalmazást.
Vágólapra másolva!

A VII. kerület képviselői a héten döntenek az erzsébetvárosi ingatlanügy miatt előzetes letartóztatásban levő Hunvald György polgármester fizetéséről - írta szerdai számában a Népszabadság.

A Fidesz megvonná a polgármester csaknem bruttó 742 560 forintos havi javadalmazását és költségtérítését. Gergely József szocialista alpolgármester viszont olyan előterjesztést indítványoz, amely szerint a testületnek nincs jogalapja a pénzmegvonáshoz. Utóbbi emlékeztetett arra, hogy az ügyben jogvita zajlik, és nem egyértelmű a helyzet - írta a Népszabadság.

Erzsébetváros állásfoglalást kért az igazságügyi tárcától, amely szerint az előzetesben lévő politikusnak ugyan nem járna illetmény, de nem tudtak választ adni arra, hogy kinek van joga intézkedni.

Hunvald kézhez nagyjából 301 400 forint fizetést kap kézhez - mondta el az [origo]-nak Kádi Csaba, a VII. kerület polgármesteri kabinetjének sajtókoordinátora. Kádi szerint a sajtóban megjelent számok (így az [origo] által korábban többször közölt 742 560 forint) a fizetés és az illetmények bruttó értékei.

Hunvald Györgyöt hivatali vesztegetés mellett hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsítják. Az ügynek összesen 21 gyanúsítottja van.