Vágólapra másolva!
Minden magyarországi patikában kapható a H1N1-vírus elleni védőoltás - jelentette be szerda este Székely Tamás egészségügyi miniszter. A vakcina iránt ezen a héten erősödött fel az érdeklődés, voltak olyan gyógyszertárak, ahol kedd délutánra ki is fogytak az első készletből.
Vágólapra másolva!

"Ma estére az ország 2357 gyógyszertárában, így az ország teljes területén elérhető a H1N1 elleni védőoltás" - mondta szerdán Székely Tamás egészségügyi miniszter, aki az egészségügyi szakhatóságok vezetőivel együtt hetek óta próbálja meggyőzni a lakosságot, hogy oltassák be magukat az új típusú influenza ellen.

Hétfőn Székely még arról számolt be, hogy 430 patikában kapható a védőoltás, és az [origo] tapasztalatai szerint ezen a héten ugrott meg az érdeklődés a vakcina iránt.

Kedden tíz patikában érdeklődtünk, nyolc esetében kedd délutánra elfogyott a vakcina, és több helyen nem tudják, mikor érkezik az utánpótlás. A múlt héten alig páran érdeklődtek az oltóanyag iránt, kedden azonban valóságos roham volt több patikus szerint (részletek ebben a cikkünkben).

Az egészségügyi miniszter kedden jelentette be, hogy valószínűleg H1N1-fertőzés okozta egy 15 éves fiú halálát. Ha beigazolódik a gyanú, akkor ő az ötödik magyarországi áldozata a betegségnek. A fiúnak volt más súlyos megbetegedése, de korábban meghalt egy olyan férfi is, akinek nem volt semmilyen panasza.