Újoncot indít Botka ellen a Fidesz

Vágólapra másolva!
A politikában eddig ismeretlen B. Nagy Lászlót indíthatja a Fidesz Botka László MSZP-s szegedi polgármester ellen a következő országgyűlési választásokon - írja a Magyar Nemzet. Botka neve korábban az MSZP lehetséges kormányfő-jelöltjei között is felbukkant.
Vágólapra másolva!

A jövő évi országgyűlési választásokon B. Nagy László indul a Fidesz színeiben Szeged azon választókerületében, ahol az MSZP Botka Lászlót jelöli - írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy a politikában eddig ismeretlen B. Nagy lehet Botka kihívója az önkormányzati választásokon is, ezt a Fidesz azonban a parlamenti voksolások eredményétől teszi függővé.

B. Nagy László nem tartozik a párt választókerületi elnökei közé. A Fidesz többnyire a párt választókerületi elnökeit indítja egyéniben, bár néhány helyen előfordult már, hogy nem az elnök indult a képviselői mandátumért. (A Fidesz választási készülődéséről itt olvashat.) B. Nagy a szegedi közéletben eddig nem vállalt szerepet. Korábban a Gabonakutató Kft.-nél dolgozott, majd két bank vezetésében is megfordult, jelenleg is a pénzügyi szektorban dolgozik.

Botka neve többször felbukkant az MSZP lehetséges kormányfő-jelöltjei között. A szegedi polgármester neve először azt követően merült fel, hogy a júniusi EP-választási kudarc után konfliktus alakult ki a pártvezetés fiatalabb és idősebb tagjai között.