Felvonuló gárdisták miatt nyomoz az egri rendőrség

Vágólapra másolva!
Gárdisták vettek részt egy november 4-i rendezvényen Egerben, a rendőrség egyesülési joggal való visszaélés miatt eljárást indított ellenük. A gárda alakzatába felsorakozva emlékeztek ugyanis az 1956-os emlékműnél, bár az esemény bejelentésekor még azt ígérték, nem sorakoznak fel, és vezényszavaik sem hangzanak el.
Vágólapra másolva!

Az egyesülési joggal való visszaélés gyanúja miatt indított büntetőeljárást az Egri Rendőrkapitányság, miután egy egri megemlékezésen alakzatban vonultak fel magyar gárdisták - közölte a Heves megyei rendőrség.

Az egri 1956-os emlékműnél összegyűlt emlékezők - az eredeti bejelentéstől eltérően - a feloszlatott Magyar Gárda Mozgalom jellegzetes alakzatába szerveződtek, és a mozgalom jellegzetes köszönése is elhangzott. A rendőrök többszöri felszólításának ellenére sem fejezték be a jogsértést, ezért igazoltatták a jelenlévőket, továbbá előállították a rendezvény szervezőjét, majd eljárást indítottak ellene.

Egy egri magánszemély jelentette be, hogy megemlékezést szervez november 4-e estéjére az egri Hatvani kapu téren található 1956-os emlékműnél. Azt is közölte, hogy a megemlékezők között lesznek Új Magyar Gárda-tagok is formaruhában, azonban alakzatba nem fognak rendeződni, továbbá vezényszavak sem fognak elhangzani.