Népszabadság: Pénzváltó volt a hátbalőtt férfi

Vágólapra másolva!
Egy kuvaiti pénzváltót lőttek hátba csütörtökön a budapesti Baross utcában a Népszabadság információi szerint. A gyilkos egy bölcsőde mellett várt a férfira, aki a kórházban belehalt sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön reggel több lövéssel hátbalőttek egy férfit a Baross utcában, a VIII. kerületben. A férfi még élt, amikor kórházba vitték, ott azonban belehalt sérüléseibe.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a megölt férfi Kuvaitból származott és pénzváltással foglalkozott. Akkor érhette a lövés, amikor reggel a Horváth Mihály tér mellett levő bölcsődébe vitte a gyerekét. A gyilkos a bölcsőde közelében várt rá.

A rendőrség kizárja, hogy rablótámadásról lenne szó, mert a halott iratait és értékeit a gyilkos nem vitte magával. A hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosságot sem tartják valószínűnek a rendőrök, miután a férfit a hátán érte a lövés - írja a Népszabadság.

A nyomozás érdekében a BRFK nem hozza nyilvánosságra, milyen kaliberű fegyverrel követték el a gyilkosságot, és hogy hány lövéssel ölték meg az áldozatot. A rendőrség több illetékese azt mondta a Népszabadságnak, a lehetséges indítékot egyelőre csak találgatják. Azt viszont hozzátették, a gyilkosságnak valószínűleg nincs köze az október 5-én Kőbányán kitört lövöldözéshez, amely egy afgán kereskedő halálával és egy közeli rokona életveszélyes sérülésével végződött.