Elfogták a Vizsolyi Biblia tolvaját

Vágólapra másolva!
Elfogták a rendőrök azt a férfit, akit a Zuglóból eltűnt Vizsolyi Biblia ellopásával gyanúsítanak. A 33 éves férfit múlt csütörtökön vették őrizetbe.
Vágólapra másolva!

A BRFK elfogta azt a férfit, aki a Vizsolyi Bibliát, valamint két másik értékes bibliát, ékszereket, illetve készpénzt lopott el egy református lelkészcsalád zuglói otthonából szeptember végén. A lopással a 33 éves S. Bertalant gyanúsítják, akit november 5-én, csütörtökön fogtak el Zuglóban - közölte honlapján a rendőrség.

A nyomozók több alkalommal is ellenőrizték a férfi ismert lakcímét, tartózkodási helyeit, de egészen múlt csütörtökig nem bukkantak a nyomára. Akkor egy erzsébetvárosi cím ellenőrzésekor figyeltek fel egy lépcsőházból kilépő társaságra, amelynek egyik tagjára ráillett a személyleírás. Az autóval elhajtó társaságot Zuglóban megállították és igazoltatták. A gyanúsított az anyósülésen utazott, ellene jelentős értékre elkövetett lopás miatt indult eljárás.

A tolvaj az 1590-es kiadású Vizsolyi Biblián kívül Káldi György 1626-ban kiadott Biblia-fordításának egy példányát, egy 1866-os kiadású, Gustav Doré illusztrációi díszített, német nyelvű, két kötetes Bibliát, illetve a Károli-biblia fordításának egy 1875-ben kiadott példányát, valamint egy 70 éves barokk stílusú órát, aranykarkötőket, nyakláncot és készpénzt is elvitt.

A bibliát még októberben találták meg egy fóti családi házban, amelynek gazdáját, illetve annak fiát letartóztatták (erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat).