MSZP-s politikusokat perel be Szijjártó

Vágólapra másolva!
Bírósághoz fordul az őt ért szocialista vádak miatt Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője. Szijjártót MSZP-s politikusok vasárnap és hétfőn is kapcsolatba hozták a győri kosárlabdaklub rendezetlen pénzügyi viszonyaival és támogatásaival: a fideszes képviselő nemrég még a kosárklub elnöke volt, a Fidesz szerint azonban "egy ideje" már lemondott a tisztségről.
Vágólapra másolva!

Jogi lépéseket tesz Szijjártó Péter az őt ért MSZP-s vádak miatt, miután szocialista képviselők két napon belül másodszor tartottak sajtótájékoztatót a győri kosárlabdaklub rendezetlen pénzügyeiről, és Szijjártó ehhez fűződő állítólagos viszonyáról. A Fidesz már vasárnap is tagadta, hogy Szijjártónak jelenleg bármi köze lenne a győri kosárlabdaklubhoz, Török Zsolt MSZP-s képviselő azonban hétfőn ismét előhozakodott a témával.

Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke közleményében azt írta, hogy a szocialisták "sorozatos valótlan állításokat" tettek.

A szocialista Török Zsolt vasárnap Győrben azt állította, hogy a Fidesz vezetésű győri önkormányzat több mint 125 millió forintos támogatást adott 2007 és 2009 között a kosárlabda klubnak, amelynek tulajdonviszonyai máig rendezetlenek. A klub jelenlegi tulajdonosa, a Lővér Sport Kft. a képviselő szerint máig nem fizette ki a klub teljes vételárát, és hárommillió forinttal tartozik a korábbi tulajdonosnak, mégis megkapta a hatalmas önkormányzati támogatást.

Az MSZP-s politikus azt mondta, hogy a klub Szijjártó Péter társadalmi elnökletével működik, és hogy Szijjártó számára "a becslések szerint" havi 300 ezer forint értékben bérelnek egy Audi személygépkocsit is. Neupor Zsolt, az MSZP győri elnöke közölte: "a győri modell" azt jelenti, hogy "csinálj egy kft.-t, ne fizesd ki az árát, szerezz köztámogatást, kérj egy Audit, és tűnj el". A klub támogatását Neupor szerint a városvezetés fideszes többsége és Szijjártó Péter szavazta meg: Szijjártó képviselő a győri testületben, és a gazdasági bizottság elnöki tisztét is betölti.

A Fidesz már vasárnapi közleményében azt állította, hogy az MSZP téved, hiszen Szijjártó Péter "egy ideje" már semmilyen tisztséget nem visel a győri kosárlabdaklubban, és emiatt juttatásokat és Audit sem kap onnan. Hétfőn azonban Török Zsolt és Neupor Zsolt újra nyilvánosság elé állt, és a Fidelitas honlapjára hivatkozva megismételték vádjaikat. Szijjártó sokáig a Fidelitas elnöke volt: a Fidesz ifjúsági szervezetének honlapján még hétfőn délután is az volt olvasható, hogy Szijjártó 2005 nyara óta a győri első osztályú női kosárlabdaklub elnöke.

"Az MSZP-nek nehezére esett megérteni tegnapi közleményünket, (...) ezért újra le kell szögeznünk, hogy Szijjártó Péter egy ideje már semmilyen tisztséget nem visel a győri kosárlabdaklubban, így Audit sem kap onnan" - reagált erre hétfőn a Fidesz. Közleményük szerint Szijjártó Péter nem közlekedik Audival, és a sorozatos valótlan állítások miatt megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Török Zsolt a Fidesz bejelentése után közleményben jelezte, hogy áll elébe a jogi következményeknek. A szocialista képviselő ugyanakkor saját korábbi állításait elbizonytalanítva, feltételes módba fordítva azt is közölte, hogy "továbbra is várja a választ, hogy valóban tartozott-e Szijjártó Péter sportklubja 3 millió forinttal, kaptak-e 125 millió forint közpénz-támogatást."