Orbán szerint nem lépnek koalícióra a Jobbikkal

Vágólapra másolva!
A Fidesz nem lép koalícióra sem a Jobbikkal, sem az MSZP-vel - mondta kedden az ATV-nek Orbán Viktor. A Fidesz elnöke szerint hároméves költségvetésre lenne szükség. Orbán szerint a futball-huliganizmust néhány hónap alatt felszámolnák.
Vágólapra másolva!

A hároméves költségvetés ideális - mondta Orbán Viktor kedden, az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedden este. A Fidesz elnöke arra nem válaszolt egyértelműen, hogy amennyiben kormányra kerülnek, hároméves költségvetést alkotnak-e.

A pártelnök azt mondta, hogy előrelátható, tervezhető, kiszámítható költségvetés lesz, az másodlagos, hogy hány éves. Szerinte egy többéves költségvetés esetén is minden évben törvényben meg kell határozni, hogy az adott esztendőre rendelkezésre álló pénzt mire költi az ország.

A jelenlegi költségvetés tervezetéről azt mondta: nincs benne semmi, ami a jövőt szolgálná. Szerinte az egy blöff, egy hazugság: 2010 végén például 3,8 százalékos hiánnyal számol, holott az ő számításaik szerint a költségvetési hiány 7,3-7,5 százalék körül lesz majd.

Kijelentette: sem az MSZP-t, sem pedig a Jobbikot nem tekinti ellenfélnek. A Fidesz ellenfele - szerinte - a szegénység, a munkanélküliség, az erőszak vagy épp a hivatallal való visszaélés. Azt mondta, hogy a Fidesz egy demokratikus párt és ő maga nem vállal szerepet, illetve nem irányít olyan kormányt, amelyben akár MSZP-s, akár jobbikos politikus van. Nem tervez tehát koalíciót egyik párttal sem.

A pártelnök a futball-huliganizmusról azt mondta: néhány hónap alatt felszámolható. Szerinte a tulajdonosokkal - klubokkal - együttműködve ismét családi program lehet egy-egy focimeccs. Szerinte most Magyarországon "kupleráj", "zűrzavar" van, az állam pedig egy szétcsúszás állapotában lévő közösség. Törvényes rend lesz Magyarországon - jelentette ki.