Gyurcsány nekiment Orbánnak

Vágólapra másolva!
A vezénylő tábornok lehazudja a csillagot az égről, amikor azt állítja, neki nem az MSZP, hanem a szegénység az ellenfele - írta blogjában Orbán Viktor Fidesz-elnökről Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő. Gyurcsány szerint Orbánnal szemben a szocialisták valóban tettek a szegényekért, a Fidesz pedig összekacsint a szélsőjobboldallal.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök szerint Orbán Viktor Fidesz-elnök "lehazudja a csillagot az égről", és ezt senki nem kéri ki magának. Gyurcsány szerdai, Demokraták, ébresztő! című blogbejegyzésében nem írja le Orbán nevét, csak ironikusan "vezénylő tábornoknak" vagy "nagy nemzetmentőnek" nevezi, miközben élesen bírálja a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét.

"Ez kedves és megható! Neki nincsenek olyan nevű ellenfelei, mint az MSZP és a Jobbik. Az ő ellenfele a szegénység, a munkanélküliség, meg az eladósodottság" - utalt Gyurcsány Orbán keddi, az ATV műsorában elmondott szavaira. Gyurcsány ezzel az MSZP néhány intézkedését állította szembe: az ingyenes iskolai étkezést, a méltányossági nyugdíjemelést és a közmunkaprogramot.

"Azt mondja, hogy neki mi nem vagyunk ellenfelei? De hát nem ő mondta, hogy a baloldal, amikor csak tehette, rátámadt nemzetére?" - utalt Gyurcsány a Fidesz-elnök egyik korábbi, tusnádfürdői beszédére. Gyurcsány szerint Orbán korábban "lelkes fiataloknak" nevezte "a gárdát masíroztató Jobbikot, ezt a fasisztoid gyülekezetet", illetve "az ő hátországa védi a terrorgyanúval elfogott személyeket" is.