Ítéletet hirdetnek az olaszliszkai gyilkosság ügyében

Vágólapra másolva!
Ítéltet hirdetnek pénteken az olaszliszkai gyilkosság ügyében. Az ügyészség az első fokú ítéletek súlyosbítását kezdeményezte öt vádlott esetében, többekre életfogytig tartó börtönt kért a tiszavasvári tanár agyonveréséért.
Vágólapra másolva!

Pénteken hirdetnek ítéletet másodfokon az olaszliszkai gyilkosság ügyében a Debreceni Ítélőtáblán. Az ügyészség öt vádlott esetében az elsőfokú ítélet súlyosbítását, közülük négy vádlottra életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kérte.

A vádlottak, az ügyészség szerint gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a Borsod megyei Olaszliszkán, miután azt hitték, hogy elsodort egy kislányt, aki árokba esett, de nem sérült meg. Az ügyben összesen nyolc ember ellen emeltek vádat.

Az elsőrendű vádlott (ifjabb H. Dezső) esetében az első fokon kiszabott 15 év fegyházbüntetés súlyosbítását, a harmadrendű (Sz. András), az ötödrendű (id. H. Dezsőné), a hatodrendű (F. György) és a hetedrendű vádlottra (J. Gusztáv) korábban kiszabott 15 éves fegyházbüntetés helyett életfogytig tartó fegyházbüntetést kértek.

Az első fokon eljáró bíróság korábban életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a másodrendű vádlottat, id. H. Dezsőt (a lány apját), és a kiszabható leghosszabb, 10-10 év szabadságvesztésre a két fiatalkorú elkövetőt, Sz. Gergő Rolandot és H. Krisztiánt.

Az elsőrendű vádlott védője az előző tárgyaláson a büntetés enyhítését kérte. A másod-, harmad-, negyed- és ötödrendű vádlott védői pedig felmentést kezdeményeztek.