Vágólapra másolva!
Megkezdődött a Kuruc.info nevű szélsőséges weboldal főszerkesztője ellen indított per pénteken. Az oldal főszerkesztőjét személyes adatokkal való visszaéléssel és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazással vádolják. A férfi semmilyen kérdésre nem válaszolt, a per januárban folytatódik. Az eljárás azért indult, mert a honlap a 2006 őszi zavargásokban eljáró bírák, ügyvédek, ügyész adatait hozta nyilvánosságra.
Vágólapra másolva!

Egyrendbeli személyes adatokkal való visszaélés és kétrendbeli nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazással vádolta az ügyész a Kuruc.info internetes oldal főszerkesztőjét. Az internetes portál a 2006 őszi zavargásokban eljáró bírák ügyvédek, ügyész fotóját, telefonszámát lakcímét tette közzé. Miután az adatok nyilvánosságra kerültek, ketten fenyegető telefont, egy ember halállal fenyegető telefont és levelet is kapott.

A vádlott nem kívánt semmilyen kérdésre válaszolni, így a tárgyalás a Független Hírügynökség szerint szakértő meghallgatásával folytatódott. A tárgyalásról beszámoló hírügynökségek sem a főszerkesztő nevét, sem monogramját nem tették közzé.

Kiderült, hogy a rendőrség több mint száz adattárolót - egyebek mellett CD-t és DVD-t - és egy számítógépet foglalt le az eljárás során, utóbbiból azonban hiányzott a winchester, így semmilyen adat nem volt rajta. A bíró egyebek mellett azt akarta megtudni, hogyan lehet üzemeltetni egy weboldalt Amerikából. Az is felmerült, hogy sajtóorgánumnak minősül-e a Kuruc.info, de ezt nem vizsgálta a szakértő.

A Kuruc.info-t az Egyesült Államokban jegyezték be 2005-ben. A Fővárosi Ügyészség 2008-ban emelt vádat az állítólagos főszerkesztő ellen, de a Fővárosi Bíróság elfogultságot jelentett be azzal, hogy az ottani bírák érintettek. A tárgyalás a a Székesfehérvári Városi Bíróságra került.

Tomcat tanú lesz

A védőügyvéd azt javasolta, hogy olyan tanút hallgassanak meg, akit a 2006-os események után megalapozott gyanú nélkül tartóztattak le, de ezt elutasította a bíró. Tanú lesz ugyanakkor a Tomcat néven is ismert Polgár Tamás, a Bombagyár nevű oldal üzemeltetője. Ő azonosította főszerkesztőként a vádlottat.

A két portál korábban együttműködött, majd megromlott a kapcsolat. A Bombagyár üzemeltetője szerint a vádlott lejárató kampányba kezdett ellene, ezért személyiségi jogi pert kezdeményezett ellene. A védő kérését, hogy elfogultság miatt ne hallgassák ki a Bombagyár üzemeltetőjét, elutasította a bíró. A per január 22-én folytatódik. Tanúkat hallgatnak meg, köztük a Kuruc.info szerkesztőit is.