Tömeges autóellenőrzés Dunaújvárosban

Vágólapra másolva!
Több mint 22 ezer autót ellenőriztek a rendőrök pénteken Dunaújvárosban. A péntek 13-a közel száz autósnak nem hozott szerencsét, ők ugyanis a "vadászok" zsákmányai lettek - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.
Vágólapra másolva!

Nyolc óra leforgása alatt az akcióban résztvevők összesen 22 250 járművet ellenőriztek az országos nyilvántartón és a körözési rendszeren keresztül.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság - a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézettel és a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrséggel együtt - már hatodjára rendezett Dunaújvárosban autóvadász kupát. A csapatok eligazítása reggel 8 órakor kezdődött, a vadászat pedig egészen délután 4 óráig tartott. A versenyen nyolc, rendőrökből, polgárőrökből, vámosokból, közterület felügyelőknől, és a büntetésvégrehajtás embereiből álló csapat indult, összesen csaknem negyven résztvevővel.

Az akció alatt egy híján száz autóssal szemben intézkedtek a rendőrök. Elcsíptek egy lopott gépkocsit, egy bűncselekmény miatt körözött kocsit - amelynek sofőrjét előállították a kapitányságra -, és egy fantom autót, ami egyáltalán nem szerepelt a nyilvántartásban és külföldi papírjai sem voltak. A rendőrök horgára akadt 11 lejárt műszaki engedély, 25 forgalomból kivont kocsi, kettő járművezetéstől eltiltott személy, ezen kívül született három szabálysértési feljelentés, 25 helyszíni bírság és 20 közigazgatási hatósági eljárás is indult.

A versenyt a szigetszentmiklósi polgárőrökből, a dunaújvárosi közterület felügyelőkből és egy dunaújvárosi rendőrből álló csapat nyerte.