Vágólapra másolva!
Tárgyalások folynak arról, hogy a szerdán megszűnő Danubius és a Sláger Rádió húzónevei közül ki hol dolgozik majd. Sebestyén Balázs reggeli műsorról tárgyal a Class-szal, Csiszár Jenő nemcsak tanácsadóként erősíti a rádiót, saját műsora is lesz. A Boros-Bochkor párosról csak keddtől ad információkat a Neo rádió.
Vágólapra másolva!

"Tizenhatezer cédé között állok" - jelentette az [origo]-nak a november 19-én induló Class FM stúdiójából Csiszár Jenő, aki a rádió egyik szakmai tanácsadója. Korábban úgy lehetett tudni, Csiszárt csak tanácsadóként alkalmazza a rádió, most viszont az [origo]-nak azt mondta, saját műsora is lesz.

Mint mondta, nem árulhatja el, milyen műsorsávban, milyen típusú műsort fog vezetni a Danubius frekvenciáján működő új rádióban. "Úgy kaptam műsort, hogy nem kellett visszaélnem a szakmai tanácsadói pozíciómmal: nem én találtam ki, hanem a vezetőség" - mondta Csiszár. Többször kiemelte, hogy 92-93 százalékban zenei és kifejezetten nem beszélgetős rádió lesz a Class, és minden harmadik számot magyar előadóé lesz.

Csütörtöktől két új cég indíthat rádióadót a Danubius és a Sláger rádió frekvenciáján - döntött az ORTT október végén. A Danubius frekvenciáját az Advenio nevű cég, a Slágerét az FM1 nevű konzorcium kapja hét évre, így a Danubius helyén a Class Rádió, a Sláger frekvenciáján a Neo FM sugároz majd adást. (Erről bővebben itt olvashat.)

A bejelentés óta folynak a találgatások, hogy a Danubius és a Sláger műsorvezetőit átveszik-e az új rádiók. Az eddig megjelent hírek szerint a Danubius műsorvezetőinek többsége a Classnál, a Sláger munkatársai a Neónál folytatják tovább a munkát. Nem lehet tudni egyelőre, hogy mi lesz a sorsa a Sláger rádió reggeli, Bumeráng című műsorát vezető Boros Lajossal és Bochkor Gáborral. Az [origo] megkereste a Neo FM főszerkesztőjét, Hegyi Györgyöt, aki azt mondta, keddnél korábban semmilyen felvilágosítást nem tud adni az induló rádió szerkesztőségéről.

Csiszár bizakodóan tekint a két új rádióra: "A kereskedelmi rádiózásról mostanáig az volt a véleményem, hogy eddig csak követő rádiók voltak. Mostantól sokkal bátrabban ki kell lőni az európai trendekre, ezért szerintem a hallgató ezzel a két új rádióval magasabb minőséget kaphat. Szerintem a magyar zenében most fog bekövetkezni a zenei rendszerváltás" - jelentette ki.

Mint mondta, a Class formálódó stábja jelenleg szó szerint 24 órában dolgozik. Az [origo] megkeresésekor Csiszár éppen Szever Pál zenei szerkesztővel zenéket válogatott és stúdióberendezéseket pakolt. Szever és Pakots Zsolt vezérigazgató nevével egyébként be is zárult azoknak a köre, akikről az indulásig beszélni lehet - mondta Csiszár.

Sebestyén Balázs is a Classon folytatná

"Zajlanak a Class-szal a tárgyalások, napokon, de akár órákon belül kiderül, tudunk-e menni" - mondta az [origo]-nak Sebestyén Balázs, aki idén januártól szerdáig vezette a Danubius Pirítós című reggeli műsorát. Sebestyén korábban leszögezte, kizárólag 6-7 emberből álló stábjával együtt szerződne az új rádióhoz, az [origo]-nak azt mondta, ennek oka az, hogy csapatmunkát végeznek közösen. Mint mondta, csak reggeli műsorban gondolkodik. Bízik a jelenleg is zajló tárgyalások sikerében, reméli, mielőbb meg tudnak egyezni az új rádió vezetésével. Az [origo] kérdésére, hogy rajta kívül kik tárgyalnak még a Danubius stábjából az új adókkal, azt mondta, vannak tippjei, de neveket nem mondhat.