Önkormányzati számlára kéri fizetését Hunvald

Vágólapra másolva!
Önkormányzati számlára utaltatja fizetését Hunvald György, előzetes letartóztatásban lévő VII. kerületi polgármester. Hunvaldot többen bírálták, amiért felveszi polgármesteri fizetését annak ellenére, hogy előzetesben nem tudja ellátni feladatait. Hunvald kérését az önkormányzatra nehezedő nyomással magyarázta.
Vágólapra másolva!

Azt kérte az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György VII. kerületi szocialista polgármester, hogy fizetését az önkormányzat letéti számlájára utalják. Gergely József, a kerület szocialista alpolgármestere hétfőn az MTI-nek megerősítette az Index értesülését, miszerint ügyvédjén keresztül Hunvald György egy levelet juttatott el hozzájuk kérésével. Az alpolgármester közölte: Hunvald György az önkormányzatra nehezedő nagy nyomással indokolta levelében döntését.

Gergely szerint a polgármester levelében azt írta, törvényesen járt el az önkormányzat, amikor nem vonta el tőle 300 ezer forintos nettó havi fizetését. Ha felmentik a polgármestert, akkor a letéti számláról felveheti az összeget, ha viszont elítélik, akkor az önkormányzaté marad a pénz - mondta.

A VII. kerületi képviselő-testület november elején megszavazta, hogy az előzetesben ülő, így munkáját elvégezni nem tudó Hunvald továbbra is megkapja fizetését, bár ennek jogosságáról vita alakult ki a kerületi szocialista és ellenzéki képviselők között. Az igazságügyi minisztérium korábban állásfoglalást adott ki, amely szerint nem jár a fizetés Hunvaldnak. (Erről bővebben itt olvashat.)

Hunvald Györgyöt hivatali vesztegetés mellett hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsítják. Ezekért a bűncselekményekért akár 20 év börtönbüntetést is ki lehet szabni. Az ügynek eddig összesen 21 gyanúsítottja van.