Két súlyos sérült az M5-ösön történt tömegbalesetben

Vágólapra másolva!
A sűrű ködben két teherautó, majd később három személyautó is összeütközött az M5-ös autópályán. Az autópálya Budapest felé vezető oldalát órákra lezárták, de már megindult a forgalom rajta. Két ember súlyos sérüléseket szenvedett.
Vágólapra másolva!

Egy ember súlyos életveszélyes, egy másik súlyos sérüléseket szenvedett abban a tömeges balesetben, mely kedden reggel a ködben történt az M5-ös autópálya 75-ös kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon. A mentés idejére lezárt úton mostmár megindult a forgalom - közölte a rendőrség.

Az első balesetet egy román rendszámú teherautó okozta, mely egy műszaki hiba miatt a leállósávba álló másik teherautóba rohant, és az árokba lökte - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A járműben utazó, román állampolgárt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba - tette hozzá Mihályné Bornemisza Eleonóra.

A szóvivő elmondta, hogy a baleset miatt álló kocsisorba egy személygépkocsi csapódott, aminek vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A kocsisorba ezután újabb két autó rohant, de azokban nem sérült meg senki.

Csík Zoltán hadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese azt mondta, hogy a tűzoltók szabadították ki az összetört teherautóból és a személygépkocsiból is a sérülteket.