Vágólapra másolva!
Továbbra is hallható lesz a Boros-Bochkor páros, csak másik frekvencián - mondta az [origo]-nak az országos frekvenciájától szerda éjfélkor búcsúzó Sláger Rádió reggeli műsorának egyik műsorvezetője, Boros Lajos. Jáksó László szerdán vezet utoljára műsort a szintén megszűnő Danubiuson, mint mondta, más rádióadóval nem kötött új szerződést, terveiről csak csütörtöktől tud beszélni.
Vágólapra másolva!

Továbbra is lesz műsora Boros Lajosnak és Bochkor Gábornak, a Sláger Rádió reggeli Bumeráng című műsora vezetőinek. Bochkor az [origo]-nak kedden azt mondta, "folytatódik a dolog, csak nem ezen a frekvencián. Kedd délután a Sláger Rádió bemondja, pontosan milyen formában folytatjuk" - állította Boros.

Boros azt mondta, hogy a két újonnan induló rádióadó közül csak a Neo FM kereste meg őket: "Az is csak egy tapogatózó tárgyalás volt, normális, barátságos megbeszélés. Minket 2010 végéig a Slágerhez köt a szerződésünk, ami miatt ez csak elvi megkeresés volt, és igazából nem is aktuális" - mondta.

Csütörtöktől két új cég indíthat rádióadót a Danubius és a Sláger rádió frekvenciáján az ORTT október végi döntése nyomán. A Danubius frekvenciáját az Advenio nevű cég, a Slágerét az FM1 nevű konzorcium kapja hét évre, így a Danubius helyén a Klassz Rádió, a Sláger frekvenciáján a Neo FM sugároz majd adást. (A vitatott, sokak szerint politikai befolyásra született döntésről bővebben itt olvashat.)

A bejelentés óta folynak a találgatások, hogy a Danubius és a Sláger műsorvezetőit átveszik-e az új rádiók. Az eddig megjelent hírek szerint a Danubius műsorvezetőinek egy része a Klassznál, a Sláger munkatársai közül néhányan a Neónál folytatják tovább a munkát.

A Boros-Bochkor műsorvezető páros tíz éven át vezette a Bumeráng című műsort. Boros szerint az elmúlt tíz évet azzal zárják, hogy a Sláger országos frekvenciájának szerdai megszűnése előtt, szerda este minden műsorvezető küld egy dalt a hallgatóknak. Mint mondta, ő a Beatlestől a Hello Goodbye című számot választotta.

Jáksó egyelőre nem beszél a jövőről

Jáksó László, a szerda éjjel szintén megszűnő Danubius rádió Jáksó HOT 20 című műsorának vezetője az [origo]-nak azt mondta, mivel nem mondott fel - bár mindkét új rádiótól megkeresték -, új szerződése sincs más csatornával.

"Minden fénysebességgel történik, sem a Danubius, sem a Sláger nem számított erre. Ameddig a Danubius üzemel, addig ott leszek, de tudtommal 18-án megszűnik a munkavégzés lehetősége" - mondta a műsorvezető.

Jáksó utoljára szerda este 6-8-ig jelentkezik műsorával, amelynek utolsó adása kivételesen élő lesz. "Holnap egy normális, nem sírós nap lesz a Danubiusban. Amennyire tudunk, minél többen bent leszünk, egymás műsoraiban is, és valószínűleg estig ott maradunk" - mondta Jáksó. A jövőbeni rádiózást latolgató kérdéseinkre a műsorvezető nem kívánt válaszolni, mint mondta, erről szerdán, de legkésőbb csütörtökön tud majd beszélni.

A Class még nem akarja elsütni a húzóneveit

A húzónevekről kérdezte az [origo] mindkét újonnan induló rádiót. Hegyi György, a Neo FM főszerkesztője hétfőn azt mondta, keddi közleményükből minden kiderül majd, a közlemény délutánig nem érkezett meg az [origo] szerkesztőségébe. Pakots Zsolt, a Class FM vezérigazgatója nyilatkozott ugyan, de neveket nem említett: "A rádiónk indulásáig csak olyan neveket hozunk nyilvánosságra, akik nem a Slágertől vagy a Danubiustól igazolnak hozzánk" - mondta az [origo]-nak Pakots. Mint mondta, tárgyaltak és tárgyalnak műsorvezetőkkel és technikai személyzettel is. Pakots erről többet nem akart elárulni, mint mondta, "ha most minden puskaport elsütögetnék, akkor mi marad majd a csatára". (A hétfői cikkünkben közölt nevek mellett az igazgató Kovács Áront, rádiós és televíziós műsorvezetőt említette.)

A Class műsora november 19-én 0 óra 0 perc 10 másodperckor indul. Az indulást a rádió szignáljával kezdik, utána a kereskedelmi rádiókban megszokott éjszakai műsorstruktúra jön, ami főleg zenéből és hírekből áll majd. Mint mondta, a struktúra nagyon nem tud eltérni a jelenlegi kereskedelmi rádiók műsoraitól: lesz reggeli műsor, kívánságműsor, délutáni drive time műsor, és minden estére "terveznek valami izgalmasat".

Az [origo]-nak azt mondta, a Neo FM konkurenciát jelent nekik és ez fordítva is így van: "Azt gondolom, hogy egy nagy ellenfél, de remélem soha nem lesz ellenség. Sok sikert kívánok nekik ebben a formában is, mert ha csak magunkból kiindulva gondolom végig, akkor náluk is emberfeletti teljesítményt nyújtottak az ott dolgozó kollégák azért, hogy 2009. november 19-én megszólaljon a rádió."