Több mint 3200 óvodában és iskolában adnak H1N1-oltást

Vágólapra másolva!
Az oltásra váró egymillió gyerek 10-15 százaléka kapott keddig H1N1 elleni oltást, és már 3257 intézményben kapták meg az injekciót a gyerekek - közölte az országos tiszti főorvos és az Oktatási Hivatal vezetője.
Vágólapra másolva!

Eddig 3257 óvodában és iskolában kezdődött meg a gyerekek oltása a H1N1-vírus elleni oltóanyaggal - mondta el Falus Ferenc országos tiszti főorvos egy budapesti iskolában kedden. Bakonyi László, az Oktatási Hivatal elnöke közölte, hogy az óvodások és általános iskolások 10-15 százaléka kapta meg a védőoltást a mintegy egymillió gyerek közül.

Bakonyi elmondta azt is, hogy a hivatal azzal fordult az oktatási intézményekhez, hogy jelezzék, hol van tömeges megbetegedés, hol kell esetleg oktatásszervezési szempontból intézkedni.

Falus Ferenc közölte: mivel nem volt teljesen egyértelmű, ezért hétfőn pontosították azt a felhívást, amelyben meghatározzák, hogy a térítésmentesen járó oltásokat kik és milyen ütemben kaphatják meg. Falus Ferenc elmondta, hogy 18 év alatt mindenkinek, aki Magyarországon él, ingyen jár az újinfluenza elleni oltás, nemcsak akkor, ha azt az óvodában vagy az iskolában kapja meg, hanem akkor is, ha azt háziorvosnál kérik.

Országosan egyre több óvodát és iskolát zárnak be influenzajárvány gyanúja miatt. Az Oktatási Hivatal elnöke közölte, hogy a legfrissebb adatok szerint H1N1 fertőzés miatt összesen 24 óvodában és iskolában van szünet. Legutóbb a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolát és a püspökkertvárosi óvodát zárták be.

Először kedden, a Baranya megyei, szederkényi általános iskolát, szerdán a Komárom-Esztergom megyei Lábatlan iskoláját, a Fejér megyei Mór szakközépiskoláját, illetve a Heves megyei Verpelét iskoláját, csütörtökön a rákospalotai Meixner Általános Iskolát. Pénteken kiderült, hogy Zala megyében, a zalaszentbalázsi iskolában és a bakói óvodában is szünetet rendeltek el az újinfluenza miatt. Az óvodák közül Balatonfüreden zártak be egyet hétfőtől.