Mikola István is beoltatta magát H1N1 ellen

Vágólapra másolva!
Szakmájából adódóan mindig vakcinapárti volt - állítja Mikola István korábbi egészségügyi miniszter, aki a Magyar Nemzetnek azt mondta: magát és családját is beoltatta az új típusú influenza ellen. A fideszes politikus szerint a pánikot nem az ellenzék, hanem a kormány hibái okozták.
Vágólapra másolva!

Beoltatta magát és családját az új típusú influenza ellen Mikola István, az Orbán-kormány egészségügyi minisztere, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke - erről a politikus beszélt a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent interjújában. Mikola azt mondta, ő maga mindig vakcinapárti volt, hiszen infektológus (vagyis a fertőzéses betegségekkel foglalkozó szakorvos) a szakmája.

A politikus szerint nem az ellenzék felelőssége, hogy pánikhangulat alakult ki a védőoltással kapcsolatban, azt a kormány rossz kommunikációja és általános hiteltelensége okozta. Hiba volt, hogy az influenzajárvány ügyében politikusok nyilatkoztak, és nem hagyták szóhoz jutni a szakembereket. A korábbi miniszter súlyos hibának nevezte azt is, hogy a vakcinák elosztását az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézetre bízták, amely nem volt felkészülve a feladatra, ezért akadozott az oltások kiszállítása.