Nyomozás indult józsefvárosi választási csalás gyanúja miatt

Vágólapra másolva!
Ismeretlen tettes ellen eljárást indított a rendőrség választás rendje elleni bűncselekmény miatt. A Budapesti Rendőr-főkapitányságon a józsefvárosi fideszes polgármesterjelölt és egy hajléktalan nő tett feljelentést. A hajléktalan nő szerint pénzt kínáltak neki az adataiért cserébe, amelyeket a hétvégi kerületi választáson használtak volna fel.
Vágólapra másolva!

Eljárást indított a rendőrség két feljelentés alapján a vasárnapi, józsefvárosi polgármester-választási kampány ügyében. Csütörtökön Kocsis Máté, a Fidesz józsefvárosi polgármesterjelöltje arról beszélt, hogy az MSZP nevében hajléktalanokat kerestek meg, és ezer forintot kínáltak az adataikért, amit a választáson használtak volna fel.

A rendőrség a jelölt és egy hajléktalan nő feljelentése alapján választás, népszavazás vagy népi kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény miatt indított nyomozást, ismeretlen tettes ellen.Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint szerdán tette meg a nő a feljelentést, amelyben az állt, hogy szerdán dél körül, a VIII. kerület egy nappali melegedőjében várt az ebédre, amikor egy férfi és egy nő lépett hozzá. Azt mondták, hogy ezer forintot kap, ha engedi lefénymásolni a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját, és azt is megmondták neki, hogy a vasárnapi, kerületi polgármester-választáson kire szavazzon - állt Tafferner szerint a feljelentésben.