Orbán Viktor is beoltatja magát

Vágólapra másolva!
A napokban be fogja oltatni magát az újinfluenza ellen Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, a politikus gyerekei pedig már át is estek az oltáson. Az Orbán-kormány egykori egészségügyi miniszterének, Mikola Istvánnak is beadták már a vakcinát.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke be fogja oltatni magát H1N1 ellen - közölte a Fidesz sajtófőnöke, Havasi Bertalan az [origo] érdeklődésére pénteken. Havasi szerint az oltás a napokban fog megtörténni, és azért döntött így Orbán, mert "nem szeretné elkapni az influenzát".

Orbán gyerekeit már korábban beoltották az újinfluenza ellen, felesége viszont úgy döntött, nem kér oltást - írta megkeresésünkre a Fidesz sajtófőnöke. Orbán Viktor egy csornai párttaggyűlésen, a Kisalföld című lapnak adott, szerdán megjelent interjúban is azt mondta: beoltatja majd magát. A Kisalföldnek azzal magyarázta a felesége övétől különböző döntését, hogy ő soha nem oltatja be magát semmivel.

Mikola István, az Orbán-kormány egészségügyi minisztere, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke már be is oltatta saját magát és családját is H1N1 ellen. Mikola a Magyar Nemzetnek szerdán adott interjúban azt mondta: ő maga mindig vakcinapárti volt, hiszen infektológus (vagyis a fertőzéses betegségekkel foglalkozó szakorvos) a szakmája.

Az egészségügyi hatóságok szinte naponta tartanak sajtótájékoztatókat a lakosság meggyőzése érdekében, és pénteken oltóközpontokat is felállítottak. A Fidesz szerint ugyanakkor a kormány elhibázottan és rossz kommunikációval kezelte a járványhelyzetet, és ez az oka, hogy sokan ódzkodnak a vakcina beadásától.