Bámészkodók lassítják a mentést az M0-áson

Vágólapra másolva!
Több alkalommal és helyszínen is teljes útzárat kellett elrendelni balesetek miatt az M0-ás autóúton pénteken. Egy helyen napraforgó, máshol trágya borult az úttestre, és több koccanás is történt. A bámészkodók akadályozzák a mentést.
Vágólapra másolva!

Több baleset is történt péntek délelőtt az M0-ás autótúton. Reggel alig hogy feloldották az M0-áson éjjel elrendelt útzárat, az M5-ös autópályánál újabb baleset történt. Szentes György, az országos katasztrófavédelem szóvivője közölte: az M0-ás autóút felhajtójánál, az M7-es autópálya felé vezető oldalon két kamion ütközött össze. Az egyik napraforgót szállított, rakománya az úttestre borult. Az M0-ás autóutat így újra lezárták.

Később a 34-es kilométernél, a pestszentimrei lehajtónál az M5-ös autópálya felé vezető szakaszon 6 jármű ütközött, ráadásul egy teherautóról trágya borult az útra. A balesetben senki sem sérült meg. Az autókat a vecsési lehajtónál terelik le a rendőrök az autóútról, teljes útzár lépett életbe itt is - mondta Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.

Néhány kilométerrel távolabb több koccanás is volt. A torlódó járművek a leállósávot is elfoglalják, néhányan pedig az autóút közepén hagyták járműveiket, hogy megnézzék a balesetet. Ezek a járművek akadályozzák a mentést.