Útját állták a rendőröknek a gárdistatoborzón

Vágólapra másolva!
Három embert állítottak elő egy csepeli szórakozóhelyről a rendőrök pénteken. A helyen a rendőrség szerint a betiltott Magyar Gárda tagtoborzóját tartották. A kiérkező rendőröket csak többszöri felszólítás után engedték be az épületben az ajtóban állók.
Vágólapra másolva!

Három embert állítottak elő a BRFK munkatársai egy csepeli szórakozóhelyen, ahol a betiltott Magyar Gárda tartott tagtoborzó gyűlést pénteken - közölte honlapján a BRFK. Két ember ellen egyesülései joggal való visszaélés, a harmadik ellen jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt indul eljárás.

A BRFK közleménye szerint a rendőrök délután vonultak ki a csepeli szórakozóhelyre, ahol információik szerint gárdistákat toboroztak. A rendőrök a BRFK közleménye szerint megpróbáltak bemenni a helyre, de az épület előtt állók ezt megakadályozták. Csak többszöri felszólításra hagyták szabadon a területet.

Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársai azt látták, hogy a rendőrség csapatszállító járművei este kilenc óra előtt néhány perccel elhagyták a helyszínt. A szórakozóhely előtt húsz-harminc ember maradt, akik nem sokkal azután átvonultak a kerületi rendőrkapitánysághoz, amely előtt rendőrök sorakoztak fel.