Blikk: Nem érte be Kocsis egy autóval MVM-vezérként

Vágólapra másolva!
Két autóra is igényt tartott Kocsis István, mikor még az állami tulajdonú Magyar Villamos Műveket irányította - írja a Blikk. A lap szerint a plusz autóval Kocsis felesége járt, ezt azonban a jelenlegi BKV-vezér tagadta, szerinte a terepviszonyok miatt kellett olykor az Audi mellé kapott terepjárót választania.
Vágólapra másolva!

Bár a szabályok szerint csak egy autó járt volna neki, két autóra is igényt tartott Kocsis István, amikor a Magyar Villamos Művek (MVM) vezérigazgatója volt - írja a Blikk, amely szerint mindez egy APEH-vizsgálat során derült ki. A lap információi szerint Kocsis - aki jelenleg már a BKV-t irányítja - a saját használatú Audi A6-os luxusautó mellé egy 20 millió forint értékű terepjárót is vetetett magának az állami céggel. A lap szerint Kocsist nem látták terepjáróban, mint meg nem nevezett szemtanúkra hivatkozva írják, az autót valószínűleg Kocsis felesége használta.

A terepjáróba csak az üzemanyag több mint 700 ezer forintba került 2007 első hét hónapjában, az autó végül csak idén nyáron került vissza az MVM-hez, pedig Kocsis már egy évvel korábban távozott a cégtől.

Az MVM szóvivője, Tringer Ágoston a lapnak azt mondta, hogy az érvényben lévő szabályok szerint a társaság vezérigazgatójának egy, a pozíciójának megfelelő jármű jár. A terepjárót 2005-ben vásárolták, használatáról, a felhasználó személyéről a cég jelenlegi menedzsmentjének nincs további tudomása - tette hozzá. Az MVM-nél belső vizsgálat indult a kocsi miatt.

Kocsis István tagadta, hogy felesége használta volna a plusz autót, mint mondta, az MVM vezéreként többfelé kellett utaznia az országban, és ha a terepviszonyok indokolták, akkor a terepjáróval ment.