Négy hónapot csúszhat a Margit híd felújítása

Vágólapra másolva!
A kivitelező szerint az engedélyeztetés nehézségei miatt csúszik a Margit híd felújítása, és így 2010 augusztusa helyett legkorábban decemberben használhatják az autósok a hidat. A főváros szerint elfogadhatatlan a határidő módosítása, a városházán ragaszkodnak a szerződés teljesítéséhez.
Vágólapra másolva!

Négy hónapot csúszik a Margit híd felújítása, 2010. augusztus 23-a helyett csak december 17-én adják át a forgalomnak - közölte Németh Miklós, a felújítást végző MH 2009 konzorciumot vezető Közgép Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A késés a vezérigazgató szerint az engedélyek beszerzése miatt alakult ki. A jóváhagyott kiviteli terveket október 20-án kapták meg, majd az november 10-én emelkedett jogerőre, így csak azután kezdhették meg az elemek gyártását - mondta a cég vezetője, aki szerint a jóváhagyott kiviteli terveknek már a kivitelezési szerződés aláírásakor meg kellett volna lenniük. Emiatt a híd végleges átadása is csúszik: 2011. március 31-e helyett az év június 13-án fejeződhet be a teljes felújítás - tette hozzá.

Temesi Attila, a Fővárosi Önkormányzat projektmenedzsere november elején egyhónapos csúszást jelentett be. A késést a statikai számítások és a közbeszerzési eljárás elhúzódásával indokolta. A Margit híd felújítása augusztus 21-én kezdődött. A felújításról szóló szerződést augusztus 10-én írta alá a Fővárosi Önkormányzattal a kivitelező Közgép-Strabag és az A-Híd Zrt.

A fővárosi önkomrányzat nem módosított szerződést, a Margit híd forgalomba helyezésének határideje továbbra is 2010. augusztus 23. - közölte a főpolgármesteri hivatal. A közlemény szerint a felújítást végző konzorcium a múlt héten jelezte ugyan, hogy a határidő módosítását kéri, de ezt a főváros nem tartja elfogadhatónak. A főváros és a kivitelező tárgyalnak egymással, megállapodás még nem született.