Orbán kitartásra buzdította az MTV-t

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Magyar Televízió reggeli műsorában arra biztatta a költségvetési elvonás miatt megszorult köztévét, hogy "húzzák ki" a választásokig. Orbán kitért a kérdés elől, hogy leülne-e vitázni az MSZP új miniszterelnök-jelöltjével, Mesterházy Attilával.
Vágólapra másolva!

"Húzzák ki a választásokig" - tanácsolta a Magyar Televíziónak Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az MTV Ma reggel című műsorában szerdán. Orbán azt mondta: bár lenne rá oka, nem aggódik a köztévéért, hiszen a rendszerváltás előtt, 1988-89-ben is "jól harcolt". Az MTV jövő évi költségvetését 2,3 milliárd forinttal rövidítette meg hétfőn a parlament Jánosi György szocialista képviselő módosító indítványának elfogadásával. (Erről korábbi cikkünkben, itt olvashat.)

A riporter arról kérdezte Orbánt, kiállna-e a választások előtt televíziós vitára Mesterházy Attilával, az MSZP új miniszterelnök-jelöljével. "Hol vagyunk még ettől, majd meglátjuk, messze van ez még" - hárította el a kérdést. Mesterházy jelöléséről kedden döntött az MSZP. (Erről részleteket itt talál.)

A Fidesz elnöke a hétvégén Szentpéterváron járt, ahol az Egységes Oroszország Párt kongresszusán megbeszélést tartott Vlagyimir Putyin orosz kormányfővel. A találkozóról szűkszavúan beszélt Orbán az MTV műsorában. "Mindenről" - válaszolta nevete arra a kérdésre, miről volt szó. Azt mondta: az oroszok segíteni fognak abban, hogy a következő húsz évben Magyarország energiafüggetlenné váljon. Szerinte ez azért lesz így, mert a gázfüggőség felszámolása érdekében a magyaroknak a paksi atomerőművet kell majd fejleszteniük, az újításhoz pedig szükség lesz az oroszokra.