Nem érik be kevés hallgatóval Bochkorék

Vágólapra másolva!
Más rádióhoz szerződhet Boros Lajos és Bochkor Gábor, a Sláger Rádió reggeli, Bumeráng című műsorát vezető páros - közölte a rádiót üzemeltető cég vezetője szerdán. A Sláger rádióadása múlt csütörtökön állt le, miután elvesztette műsorszolgáltatási engedélyét. Boros szerint több rádióval is tárgyalnak, szerinte a döntésben szerepe lesz, hogy melyik adó tud nagy hallgatottságot biztosítani, illetve hol garantálják a Bumegráng speciális igényeit.
Vágólapra másolva!

Elengedte két húzóemberét, Boros Lajost és Bochkor Gábort az egykori Sláger Rádiót működtető cég - közölte az MTI-vel szerdán Heal Edina vezérigazgató. "Boros Lajos és Bochkor Gábor szabad" - tette hozzá.

Boros és Bochkor a Sláger reggeli műsorát, a Bumerángot vezette, szerződésük 2010 végéig szólt. A Sláger rádióadása azonban november 18-án leállt, mivel a rádió elvesztette műsorszolgáltatási jogát, frekvenciáján a Neo FM nevű rádió jelentkezik múlt csütörtök óta. Múlt hét végén a Slágert üzemeltető amerikai többségi tulajdonú cég bejelentette, hogy kivonul a magyar piacról. Heal Edina szerint tovább működik az interneten az adó.

Boros az [origo]-nak azt mondta: nem ők hagyták ott a rádiót, hanem az amerikai tulajdonos mondott fel az alkalmazottaknak, miután bejelentette, hogy kivonul a piacról. Hozzátette: nem akartak elmenni, szívesen maradtak volna a Slágernél. A műsorvezető azt mondta: több adóval is tárgyalnak arról, hol folytathatja tovább a Bumeráng 15 fős stábja. Konkrét rádiókat nem akart megnevezni, mindössze annyit mondott, a Neo FM is ezek között van. Boros szerint egyelőre egyik adónak sem mondtak sem igent, sem nemet.

Közölte: a döntésben szerepe lesz annak, hogy mely adó tud akkora hallgatottságot biztosítani, mint korábban a Sláger. Boros szerint fontos az is, hogy melyik rádió tudja majd biztosítani azokat a speciális igényeket, amelyeket a Bumeráng igényel. A műsorhoz szerinte olyan stúdió kell, ahol a három műsorvezető szemkontaktust tud teremteni, vagyis egymással szemben tud ülni, fontos az is, hogy legyen a stúdióban sms-fal, email-olvasó, illetve tudjanak skype-ot is használni.

A Sláger helyén jelentkező NeoFM működtetője, az FM1 Zrt. szerda délután bejelentette: valóban szerződtetnék a Boros-Bochkor párost. Kádár Tamás vezérigazgató szerint tárgyalnak, és ha eredményesen zárulnak a megbeszélések, az "nagyot lendít" programstruktúrájuk véglegesítésén.