Biztonsági kamerák segítik a nyomozókat a pécsi lövöldözés ügyében

Vágólapra másolva!
Videofelvételek segítségével rekonstruálják a nyomozók a pécsi egyetemi lövöldözést - közölte pénteken a rendőrség. A lövöldözés előzményeit biztonsági kamerák is rögzítették, a rendőrök azonban egyelőre nem beszélnek arról, hogy mi van a felvételeken.
Vágólapra másolva!

Biztonsági kamerák rögzítették a pécsi egyetemi lövöldözéshez vezető események egyes részleteit - közölte pénteken a rendőrség. Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a nyomozók a felvételeket is felhasználják az események rekonstruálásához: a kamerák és a tanúvallomások alapján össze tudják rakni, hogy pontosan mi és hogyan történt a gyógyszerészhallgatók laborgyakorlatán, ahol egy ámokfutó lövöldözni kezdett.

Csütörtökön dél körül egy 23 éves gyógyszerész hallgató maroklőfegyverrel kezdett lövöldözni a Pécsi Tudományegyetem épületében, ahol megölte egy csoporttársát, megsebesített egy másik, 19 éves fiatalembert, továbbá egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfit és egy 54 éves takarítónőt. A gyilkost húsz percen belül elfogták.

A rendőr százados nem beszélt arról, hogy pontosan mi látható az épületben elhelyezett biztonsági kamerák felvételein, és arról sem árult el részleteket, hogy mit mondtak a tanúk a kihallgatásokon. Annyit közölt, hogy a vizsgálat kiterjed az eset előzményeire, az elkövető magánéletére, családi körülményeire is.

A pécsi lövöldözés részleteiről korábbi cikkünkben, itt olvashat, a lövöldözés utáni megemlékezésről szóló helyszíni riportunkat pedig itt találja.