174 újabb H1N1-oltópont nyílik

Vágólapra másolva!
Péntektől kétszázra emelkedik a H1N1-oltópontok száma országszerte, a rendszerben naponta 15-20 ezer ember is beoltathatja magát. Ha kell, a rendőrség autói is besegítenek a vakcinák kiszállításába. Az oltóközpontokban azokat várják, akiknek nem jár ingyenes vakcina.
Vágólapra másolva!

Újabb H1N1-oltópontok nyílnak pénteken országszerte, így mostantól már kétszáz helyen lehet térítésért megkapni az újinfluenza vírus elleni védőoltást. Az oltóanyagért és a beadásért továbbra is háromezer forintot kell fizetni. Az oltópontokba azokat várják, akiknek nem jár ingyenes vakcina, mert nem tartoznak kockázati csoportokba, viszont szeretnének védetté válni.

A kórházakban és az ÁNTSZ-kirendeltségeken üzemelő oltópontok hétköznap reggel 8 és este 20 óra között várják az oltásra jelentkezőket. A hálózatba péntektől a szakrendelők is bekapcsolódnak, de ezek nyitva tartása igazodni fog az adott szakellátó rendelési idejéhez.

Székely Tamás egészségügyi miniszter szerint péntektől lehetségessé válik, hogy naponta 15-20 ezer embert oltsanak be. Magyarországon körülbelül 1,5 millióan kaptak védőoltást az új influenzavírus ellen, több mint tízezren az oltópontokban. Az oltópontok listája megtalálható az Egészségügyi Minisztérium és az ÁNTSZ honlapjain, illetve a járvány.hu oldalon.

A Magyar Nemzet Székelyt idézve azt írja, ha szükséges, az ORFK autói is besegíthetnek a vakciánk kiszállításába. Megállapodás született ugyanis arról, hogy ha a kistérségi ÁNTSZ-eknek segítségre van szükségük, igénybe vehetik a rendőrség autóit.

A H1N1-járvánnyal kapcsolatos összes hírünket itt megtalálja.