Összekeveredett utasok miatt ürítették ki Ferihegyet

Vágólapra másolva!
Biztonsági okokból ki kellett üríteni a Ferihegyi repülőtér 2-es terminálját, mert összekeveredtek az utasok. A malőr miatt a gépek késéssel indulnak Budapestről, a menetrend szombat reggelre áll helyre.
Vágólapra másolva!

Biztonsági okokból ki kellett üríteni a Ferihegyi repülőtér 2 A és B termináljait péntek este, miután összekeveredtek a biztonsági ellenőrzésen átesett utasok a többiekkel - közölte a repteret üzemeltető Budapest Airport közkapcsolati igazgatója. Hardy Mihály a probléma miatt a gépek fél-egy órás késéssel indulnak a 2-es terminálról.

A késést az okozza, hogy az EU-konform ellenőrzésen átesett utasok összekeveredtek egy nem uniós szabvány szerint átvizsgált, a koszovói Pristinából érkező csoporttal - mondta a Budapest Airport kommunikációs vezetője. Ez biztonsági kockázatot jelentett, ezért az utasokat kiterelték a terminálból, és most újra be kell checkkolniuk. Hardy Mihály elmondta: azokat a gépeket, amelyek már a kifutón voltak, nem fordították vissza.

A terminál kiürítése után a tűzszerészek átvizsgálták a terepet - közölte Hardy. Az ismételt átvizsgálás mintegy 300 embert érint: a péntek délutáni csúcsidőhöz képest nem voltak sokan a reptéren, ezért nem lesznek komolyabb fennakadások - tette hozzá.

Hardy Mihály este fél 10 után közölte: miután újra ellenőrizték a mintegy 300 embert, az érkezési és az indulási oldalon is megindult a forgalom. A repülőgépek közlekedésében az éjszaka folyamán továbbra is előfordulhatnak 1-1 órás késések, a repülőtér szombat reggeltől működik ismét normális üzem szerint.