Méregtelenítésre készül Bajnai a kormány távozása után

Vágólapra másolva!
A családjával akar foglalkozni, és "méregtelenítené a fejét" Bajnai Gordon, miután várhatóan jövő májusban véget ér miniszterelnöki megbízatása. A kormányfő nem vesz részt a választási kampányban.
Vágólapra másolva!

Nem vállal szerepet a választási kampányban Bajnai Gordon miniszterelnök, mert ebben az időszakban is a kormányzásra akar koncentrálni - erről a kormányfő beszélt a Független Hírügynökségnek adott interjújában.

Mivel az alkotmánynak megfelelően áprilisban lehetnek a 2010-es országgyűlési választások, szerinte egy várhatóan rövid átadás-átvétel után leghamarabb májusban érhet véget miniszterelnöki megbízatása. A választások után Bajnai legalább fél éven keresztül a családjával akar foglalkozni és "méregteleníteni szeretné a fejét".

Bajnai a Fidesz új költségvetést beharangozó ígéretére azt mondta: az vagy megszorítóbb lehet a most elfogadottnál, vagy a hiányt növelőbb. A kormányfő szerint nem lehet eldönteni, hogy a hatalomra készülő Fidesz a kettő közül melyiket akarja, mert mindkettőt kommunikálja egyelőre. Magyarországnak a mostani gazdasági pályára van szüksége, nem pedig ígérgetésre, "handabandázásra" és az eladósodottság növelésére - tette hozzá a kormányfő.