Újabb H1N1-es kismama került kórházba

Vágólapra másolva!
Császármetszést kellett végrehajtani egy H1N1-fertőzött kismamán Budapesten, a gyerek jól van. A Győrben kezelt újinfluenzás kismama állapota szerdára stabilizálódott.
Vágólapra másolva!

Újabb kismama került szerdán a Semmelweis Egyetem klinikájára az új influenzavírus szövődményével - közölte az intézmény. A 31 hetes terhes nőnél császármetszést hajtottak végre, a gyerek 2200 grammal született meg, és jól van.

A Semmelweis Egyetem kórházában kedden meghalt egy hat hónapos terhes nő, akit az újinfluenza gyanújával kezeltek. A budapesti klinikán ápolnak még egy kismamát, akiről kedden azt mondták: állapota továbbra is súlyos, életveszélyes. Győrött és Szegeden is kezelnek egy-egy újinfluenzás kismamát.

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház intenzív osztályán fekvő 21 éves nő állapota szerdára valamelyest stabilizálódott - mondta Oláh Attila, a kórház orvos-igazgatója. A nőt szombaton megfázásos tünetekkel és tüdőgyulladással vitték a kórházba. Állapota vasárnap vált kritikussá, azóta altatják és mesterségesen lélegeztetik. Mostanra az is beigazolódott, hogy a nő szervezetében a H1N1 szövődményeként alakult ki a tüdőgyulladás.

A H1N1-ről szóló összes cikkünket itt megtalálja.