Ittasan, jogsi nélkül, lopott autóval okozott balesetet Szegeden

Vágólapra másolva!
Balesetet okozott egy olyan férfi Szegeden, aki ellen elfogatóparancs volt érvényben, a balesetező autót lopta, korábban kirabolt egy svéd állampolgárt, tízszer volt már büntetve és jogosítványa sincs. A szegedi rendőrök őrizetbe vették a férfit, akit a balesetig üldözött az ellopott autó tulajdonosa.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vett egy férfit a Szegedi Rendőrkapitányság, aki részegen, jogosítvány nélkül, lopott autóval okozott balesetet a szegedi körúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A baleset helyszínén elfogott férfi ráadásul már többször volt büntetve, egy svéd állampolgár kirablása miatt országos elfogatóparancsot is adtak ki ellene.

Szerdán jelentették be a rendőrségen, hogy a szegedi Párizsi körúton egy autós nekiment az előtte haladó kocsinak, és nekitolta egy trolibusznak azt. A balesetet okozó 33 éves férfi gyorsan el akart menni a helyszínről, de visszatartotta a többi érintett. A kiérkező rendőrök igazoltatták őt és kiderült, már tízszer volt büntetve.

Az autó, amellyel a balesetet okozta, egy lopott Renault volt, amit nem sokkal azelőtt tulajdonított el. A Renault tulajdonosa kiállt az udvarról és járó motorral magára hagyta a kocsit, amíg bezárja a kaput. Eközben a későbbi balesetet okozó férfi bepattant az autóba, és elhajtott vele. A tulajdonos egy leintett autós segítségével üldözőbe vette őt, és egészen a baleset helyszínéig követte. A rendőrök megállapították, hogy a férfi súlyosan ittas volt és be volt gyógyszerezve.

A férfi ellen lopás, ittas járművezetés és rablás miatt is büntetőeljárás indult - közölte a rendőrség. A kihallgatását követően a Szegedi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és indítványozta az előzetes letartóztatását.