Vágólapra másolva!
A budapesti Szent László Kórház intenzív osztályának vezetője szerint két H1N1-fertőzött betegük halt meg, míg az intézmény járványügyi főorvosa szerint csak egy betegüket vesztették el. A főigazgatói titkárságon az [origo]-nak előbb megerősítették két ember halálát, majd azt közölték, az érintett családok kérésére nem nyilatkozhatnak.
Vágólapra másolva!

Egyelőre bizonytalan, hogy hány H1N1-vírussal fertőzött beteg halt meg a budapesti Szent László Kórházban, a kórház illetékesei egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tettek.

A TV2 Tények című műsorának csütörtökön nyilatkozott az intenzív osztály vezetője, aki azt mondta, két betegük halt meg, akik H1N1-fertőzöttek voltak. Az egyik elhunyt a TV2 szerint egy 40 éves, 160 kilós, kórosan elhízott férfi volt, a másik egy 60 éves, szívelégtelenségben szenvedő beteg. Ő egy hete halt meg, a fiatalabb beteg szerdán, mindkettőjüknek volt más kísérő betegsége is a TV2 szerint.

Az [origo]-nak pénteken délelőtt a kórház főigazgatói titkárságán megerősítették, hogy két fertőzött betegük hunyt el. A Független Hírügynökségnek azonban a kórház járványügyi főorvosa, Kertész Adrienne azt mondta, náluk eddig egy ember halt meg az újinfluenza szövődménye következtében, a beteg egy 40 éves túlsúlyos nő volt, aki szerdán hunyt el.

Az [origo] ismételt érdeklődésére a főigazgatói titkárságon azt közölték, a kórház nem nyilatkozhat a halálesetekről, miután ezt az érintett családok megtiltották. Arra a kérdésünkre nem válaszoltak, hogy valójában hány H1N1-fertőzött halt meg. Kertész Adrienne járványügyi főorvos az [origo]-nak is azt mondta, ő csak egy elhunytról tud. Azt ígérte, hogy tisztázza az ellentmondást, és visszahív.

A kórházban hét H1N1-fertőzött gyereket is kezelnek - hangzott el a TV2 riportjában, ezt az információt a járványügyi főorvos is megerősítette, hozzátéve, hogy a gyerekek közül ketten gépi lélegeztetésre szorulnak.

A H1N1-ről szóló összes cikkünket itt találja.