Népszabadság: Elölről kezdődhet a Kulcsár-ügy

Vágólapra másolva!
Újratárgyaltatná a Kulcsár-ügyet a fellebbviteli főügyészség - írja a Népszabadság. Az ügyészség nem kommentálta a lap információját. Öt év telt el, mire az elsőfokú ítélet megszületett.
Vágólapra másolva!

A fellebbviteli főügyészség minden egyes vádlott tekintetében újratárgyaltatná a Kulcsár-ügyet, ezért fellebbezést nyújt be - írja a Népszabadság. Az ügyben érintett ügyvédektől származó értesülést az ügyészség sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta a lapnak.

24 vádlottat, több mint 200 tanút és rengeteg szakértőt kellene az újrainduló tárgyalás során meghallgatni, és azok a bírák, akik első fokon tárgyaltak, az új eljárásban már nem ítélkezhetnének. Az ügy kipattanásától az elsőfokú ítéletig öt év telt el.

A Fővárosi Bíróság elsőfokon Kulcsár Attilát különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés miatt nyolc év börtönre ítélte, további hat vádlottat letöltendő szabadságvesztésre, nyolcat pedig felfüggesztettre. Két embert felmentettek.

Az ilyen nagy jelentőségű ügyekben kivételes a teljes újrakezdés. A Tocsik- és a Stadler-ügyben azonban megtörtént - írja a Népszabadság.